Techniek

Voordat we starten met de realisatie, voeren we een technische opname uit. Zo kunnen we bekijken wat er precies mogelijk is en waar behoefte aan is. Ook laten we een constructieve berekening uitvoeren om zeker te weten dat het dak geschikt is voor zonnepanelen.

De beste oplossing voor scholen is een stroomneutrale school. De school wekt dan jaarlijks zelf evenveel groene energie op, als het verbruikt. Dit is uiteraard goed voor het milieu, maar levert ook financieel het meeste voordeel op. Bij verduurzaming van scholen leidt een combinatie van besparen en opwekken vaak tot het beste resultaat. We vervangen bijvoorbeeld alle oude verlichting door ledverlichting, plaatsen isolatie, installeren zonnepalen op het dak en realiseren gasreductie.

Onze materialen

Wij leggen de lat hoog voor onszelf en werken daarom uitsluitend met producten en materialen van hoge kwaliteit en specialisten die beschikken over de nodige certificeringen op het gebied van kwaliteit en veiligheid (Zonnekeur, VCA, NEN 3140, NEN1010). Alleen zo weten we zeker dat onze duurzame scholen zonder problemen op duurzame energie blijven draaien en kunnen we hen onze monitorings- en beheerservice bieden. Onze materialen, zoals panelen, omvormers en ledverlichting, hebben verder een zo klein mogelijke footprint. Slim Opgewekt Scholen is erkend installateur van zonnestroom-installaties volgens de Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland.

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen voor jouw school?