In 2018 verduurzaamden we onze eerste school voor speciaal onderwijs, natuurlijk met dezelfde bewezen technieken: ledverlichting en zonnepanelen. Met ons bewustmakingsprogramma haken we aan op de wereld van deze specifieke doelgroep. Daarin combineren we elementen van ons educatieve Wattson’s lab met ons belevingsprogramma Op avontuur met Buzz. Via spel, educatie en plezier, brengen we duurzaamheid onder de aandacht.

Emiliusschool

Onze eerste school voor speciaal onderwijs is de Emiliusschool in Son. Dit is een school voor leerlingen met (ernstig) meervoudige beperkingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Als eerste school in Nederland heeft de Emiliusschool een onderwijsprogramma ontwikkeld voor leerlingen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige handicap. Een bijzonder programma om aan bij te dragen.

Educube als onderdeel van bewustmaking

Ledverlichting installeren is een goede manier om stroom te besparen, maar het biedt nog meer kansen. Wij hebben onderzocht op welke manier verlichting de docent en leerlingen in de klas helpt. We ontwikkelden daarvoor de Educube. Met dit dynamische lichtsysteem is het licht in een lokaal, in te zetten naar gelang stemming en setting. Waar de ene lichttint zorgt voor ontspanning, helpt een andere juist voor focus. Het Educube-lichtsysteem bieden wij standaard aan bij onze verduurzaming en draagt bij aan de bewustmaking.

Lees hier meer over de Educube!

Benieuwd naar onze duurzame oplossingen voor jouw school?