Educube

Dynamisch lichtsysteem voor in de klas

Dankzij de zon kunnen we niet alleen duurzaam energie opwekken, de zon zorgter ook voor dat we een dagritme hebben. Gedurende de dag is het licht dat we van de zon ontvangen dynamisch, soms lijkt het blauw en soms wel rood. Uit onderzoek blijkt dat we ons beter kunnen concentreren bij koud wit licht en dat voor ontspanning warmer licht fijner is. Slim Opgewekt ging  met dit gegeven aan de slag en ontwikkelde de Educube: een dynamisch lichtsysteem voor in de klas. 

Kinderen zijn de hele dag door bezig met verschillende activiteiten: een toets maken, een spreekbeurt geven, lekker knutselen of luisteren naar de uitleg van de juf of meester. Met de Educube zet  je het licht in de klas in de meest prettige stand voor de activiteit die op dat moment plaatsvindt. Het  lichtsysteem heeft zes standen: neutraal, concentratie, creatief, presentatie, digiboard en uit. In elke stand krijgen  de ledpanelen in het klaslokaal een nieuwe lichtkleur en -intensiteit. Door de kubus te kantelen springt de ledverlichting in de juiste stand.  

 

Instructievideo van de Educube

Neutraal:
Prettig en evenwichtig licht, deze keuze kan je de hele dag gebruiken.

Creatief:
Gezellig samen aan het werk. Deze keuze stimuleert creativiteit. Ook goed te gebruiken tijdens voorlezen of andere rustige acti

Concentratie:
Concentreer, maar gebruik met mate! Proefwerk, rekenen of individueel werk; deze keuze steunt leerlingen met concentreren.

Presentatie:
De lampen voorin de klas zetten een ‘schijnwerper’ op de voorkant van de klas. Goede keuze voor bijvoorbeeld spreekbeurten.

Digiboard:
De lampen voor in de klas gaan uit en het licht in de rest van de klas dimt. Hierdoor zie je het digiboard haarscherp.

UIT:
Over en uit. De meest energiezuinige stand!

Kan ik de Educube met iedere oplader opladen? En als die originele lader kwijt of kapot is?

Nee, laad de Educube alleen op met meegeleverd USB snoer. Bij voltages hoger dan 5 Volt zal de Educube direct kapot gaan. Indien nodig, kun je een nieuwe lader aanvragen via onze servicepagina, te vinden onder de contactbutton.

Hoe lang duurt het voordat ik de Educube weer moet opladen?

Afhankelijk van gebruik, gemiddeld 1x per week. Is de Educube bijna leeg, brandt er een rood lampje. Na 6 uur laden is de kubus vol.

Wat betekenen de verschillende kleuren licht die je soms in de kubus zelf ziet?

Rood betekent opladen. Blauw betekent dat de kubus goed is aangesloten. Regenboogkleur: bij programmeren.

Mag de Educube een nacht of een weekend aan de oplader liggen? En kan ik de Educube aan een PC of laptop opladen?

Ja hoor, dit is geen probleem.
Benieuwd naar onze duurzame oplossingen voor jouw school?